Att vara positiv

Jag pratade med min bror i telefon häromdagen och sade till honom att försöka vara positiv. Han skrattade och svarade att vi inte direkt är kända för att vara positiva i vår familj. Nu sitter jag här ensam i soffan och känner hur negativiteten smyger sig på och börjar fundera på hur det kommer sig att vissa människor är så positiva trots all skit och andra (det vill säga jag) är negativa. Varför kan jag inte se det positiva? Kanske är det så att jag helt enkelt inte ser skogen för alla träd.

Det finns mycket positivt i mitt liv. Jag har en fin liten familj och ännu fler familjemedlemmar som förgyller vår vardag och hjälper oss när vi behöver det som mest. Något vi är så tacksamma för att vi inte vet var vi ska börja och hur vi ska kunna visa vår tacksamhet. Utöver detta har jag ett bra jobb där jag dagligen får träffa en hel hord av fantastiska människor.

Men jag är också opererad och omopererad med mindre lyckade resultat (jag är inte nöjd efter den senaste operationen) och vet inte hur framtiden ser ut. Det är inte jättekul att operera snippan upprepade gånger. I samband med min frånvaro från jobbet har mycket extrajobb smugit sig på och jag börjar känna mig stressad till den grad att jag har börjat glömma vad folk heter. Något som är mindre bra eftersom jag jobbar som lärare.

20160414_064625~2
M delar med sig av medicinen

Inte nog med detta så har vi också spenderat lite tid på sjukhus då vår fina lilla tjej drabbades av andningssvårigheter tidigare i veckan. Roligare saker har vi varit med om.

 

Det var det där med skogen…

Pratade precis med min klippa, han försökte peppa mig med att de människor som ser på allt så positivt utåt kanske i själva verket inte är så glada på riktigt. Mitt hjärta, han försöker ju!

Ibland behöver jag nog bara älta lite. Skriva av mig. På så sätt lämnar jag det också bakom mig – vissa delar av det i alla fall.

Imorgon är en ny dag. Och om jag kommer ihåg alla namn blir det säkert en bra dag.

Advertisements

One thought on “Att vara positiv

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s