Det nya svarta?

Idag var jag… på Södersjukhuset förstås! Var annars?

Det här var andra återbesöket sedan den operationen i februari och jag är ju fortfarande inte helt nöjd med hur lagningsförsöken har gått. Hur som helst så har operationen enligt min läkare gått bra – muskulaturen känns stadigare än förut, trots detta är jag inte helt övertygad. Hon var under undersökningen väldigt pedagogisk och förklarade vad som skulle kunna göras men påpekade också hur en sådan lösning skulle kunna bli problematisk.

Efter undersökningen pratade vi om vad vi ska göra härnäst. Jag är tydligen fortarande svullen och det sitter stygn kvar och irriterar, så vi bestämde att vi ska ses igen efter sommaren.

I samband med detta nämnde jag också att jag eventuellt vill ha en “second opinion” något min läkare tyckte lät som en bra idé och att hon gärna skriver remiss åt just den specifika läkare som jag vill träffa. Jag behövde knappt yttra “annat landsting” innan hon avslutade min mening med “Eva Uutsal?”. Förlossningsskadegurun. Så även om resultatet inte är helt fantastiskt ur mitt perspektiv och jag lämnade undersökningsrummet med tårar i ögonen så finns det ändå hopp för framtiden. Eller ja, kanske blir ett eventuellt besök hos Eva Uutsal spiken i kistan. Kanske får jag då svart på vitt att det är så här livet ser ut nu för tiden. Det här kanske är det nya svarta?

Livet måste hur som helst gå vidare. Det har trots allt gått nästan två år sedan skadan skedde och det är fruktansvärt tröttsamt att stå och stampa på samma ställe. För att inte tänka på allt annat som pågår i livet – bara att balansera familj och jobb är ju en helt ny upplevelse för mig och jag måste kunna fokusera på dessa två delar.

Det här är garanterat inte det sista ni hör av mig, men vem vet när vi hörs igen?

Advertisements

One thought on “Det nya svarta?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s